zondag 8 maart 2015

Sushi met Quinoa

Sushi, zoals eerder al gemeld een van gerechten waar je mij ’s nachts voor wakker kan maken. Voor dit recept heb ik mijn fantasie weer zijn gang laten gaan en het resultaat is niet alleen lekker maar ook gezonder dan de standaard sushi.


Dit sushirecept is net wat andere dan je misschien gewend bent, maar zeker net zo lekker. Het enigste verschil is dat je een deel van sushirijst te vervangt door quinoa .

 

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 3 Norivellen
  • 40gr. Quinoa, ongekookt
  • 40gr. Sushirijst, ongekookt
  • 3el Sushi rijstazijn
  • 50gr. Gerookte zalm (voor 2 rollen)
  • 30gr. Gerookte forelfilet (voor 1 rol)
  • ½ Avocado
  • 1/3 Komkommer
  • 3 Bosuitjes
  • Viseitjes
  • Wakame (zeewier) salade
  • Sojasaus
  • Sushi rol matje

Aan de slag:
  • Kook de sushirijst en quinoa in aparte pannen volgens de aanwijzingen.
  • Wanneer beide klaar zijn meng de rijstazijn door de sushi rijst en meng vervolgens de quinoa door de rijst en laat dit afkoelen.
  • Snij ondertussen de komkommer en avocado in lange dunne reepjes en de bosui in de lengte door de helft.
  • Zet alles klaar in zodat het makkelijk kan pakken.
  • Pak vervolgens het eerste norivel en  leg deze op het sushimatje met de ruwe kant naar boven. Verdeel  hier 1/3 van het rijst/quinoa mengsel over en zorg dat minimaal ½ van het norivel (van onderaf) bedekt is met een dun laagje.
  • Leg nu op ongeveer 5cm van de onderkant een rijtje komkommer, avocado en bosui. Leg hier de zalm of de forel boven op.
  • Rol vervolgens je sushi. Zorg dat je dit zo strak mogelijk doet met het matje en maak aan uiteinde van je nori iets nat zodat de uiteindes van de sushi rol goed blijven plakken. Mocht je rol wat smaller zijn en je veel nori aan de bovenkant overhebben kun je gemakkelijk een stukje aan de bovenkant afknippen.
  • Tenslotte snijd je de rol in stukjes. Persoonlijk doe ik dit met een broodmes, vraag met niet waarom, en snij ik de rol eerst door midden en dan vervolgens vanaf het midden naar het uiteinden.
  • Leg de sushi stukes op een boord en versier de sushi met viseitjes. 
  • En serveer met sojasaus en zeewiersalade

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen