Pagina's

maandag 9 maart 2015

Verrassingen uit de Zee

Vorige week begon is de week met een proeverij van het land (klik hier voor recept). Een  van de gerechten die ik de week daarvoor had gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vriend. Het volgende gerecht van dit menu was het gerecht verrassingen uit de zee.  


Ingrediënten 4 personen:
  • 300gr Zalmfilet
  • 100gr Rivierkreeftjes
  • Viseitjes
  • 1 Avocado
  • 1/2  Venkel
  • 1 Groene appel
  • 1 Sjalot
  • 2 el Dille, fijngesneden
  • Citroensap
  • Kruiden naar keuze of tuinkers
  • (Citrus)olie

Voorbereiding
  • Neem de zalmfilet en snij deze eerst in plakken en vervolgens in kleine blokjes. (houdt naar keuze 2 pakjes per persoon apart)
  • Snij de sjalot zo fijn mogelijk en meng deze met 1.5 tl. citroensap en de dille door de fijn gesneden zalm. En breng op smaak met peper en zout. En zet afgedekt in de koelkast.
  • Snij nu de Venkel in dunne plakken en besprenkel dit met 2 el. citroensap en 1 el. olijfolie en plaats ook in de koelkast.
  • Pak vervolgens de avocado en snij deze door de helft en lepel het vruchtvlees in een bakje en prak fijn met een vork en breng op smaak met 1 el. citroensap, peper en zout en een snufje cayennepeper.
  • Snij de groene appel in kleine lucifer reepjes.



Opmaak:
  • Pak vervolgens alle onderdelen uit je koelkast en pak een mooi bord voor de opmaakt.
  • Begin met de zalmtartaar en de avocadomousse, persoonlijk werk ik vaak met een kook/garneer ring om mooie rondjes te krijgen.  Verdeel de zalm en avocado in 4 porties en verdeel deze over de borden.
  • Verdeel de rivierkreeftjes, venkel, appel en viseitjes naar keuze over het bord en versier je bord met kruiden/tuinkers en enkele druppeltjes olie.  


Restjes:
Mocht je wat overhouden, hier nog een paar opties om met de restjes lekker hapjes te creëren


Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten