Pagina's

donderdag 19 maart 2015

Salade van Spruitjes

Spruitjes, persoonlijk denk ik een groente die een klein imago probleempje heeft. En zeker bij kinderen niet in de smaak valt. Met dit recept wil ik het spruitje de kans geven een andere kant te laten zien, namelijk in de vorm van een salade.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 500gr Verse Spruitjes
  • 300 gr Krieltjes
  • 2 of 3 Rundervinken

Voor dessing:
  • 2 el Mayonaise (kan ook met yoghurt)
  • 3 el Citroensap
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 2el Olijfolie
  • 1el mosterd
  • 0.5 el honing
  • Peper en zout naar smaak

Aan de slag:
  • Maak de spruitjes schoon, door de onderkant er af te snijden en de eerste blaadjes eraf te peuteren.
  • Bereidt nu de krieltjes, en bereid ze volgens de aanwijzingen. Zelf koop ik altijd de kleine zakjes van 500 gr die je in 8 minuten kook in de magnetron, wat overblijft kun je een volgende keer weer gebruiken om te bakken.
  • Snij de spruitjes superfijn met keukenmachine, of met een mandoline, of wanneer je beide niet hebt met een mes. En doe de fijngesneden spruitjes in een ruime schaal.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing in een kommetje en giet over de spruitjes en meng alles goed door elkaar.
  • Verhit een grillpan en grill de rundervink rond om aan. Haal vervolgens uit de pan en snij in 4e en leg weer terug in de grillpan en gaar de stukjes verder.
  • Verhit een koekenpan met een drupje olijfolie en klein klontje boter. Snij de aardappelen doormidden en bak deze aan de gesneden kant krokant.
  • Pak vervolgens 2 borden en verdeel de salade, aardappel en rundervinken hierover.
Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten