Pagina's

vrijdag 20 maart 2015

Lamsrack met kruidkorst

Begin deze maand deelde ik al 2 gerechten van het verjaardagsdiner voor mijn vriend, namelijk de proeverij van het land en Crispy or Sticky. Hierbij deel ik, lekker voor het weekend, de volgende gang van het menu



Ingrediƫnten voor 2 of 4 personen:
  • 1 lamsrack (8 koteletten), op kamertemperatuur
  • 400 gr Wilde champignons (voor de foto zijn beukenzwammen gebruikt)
  • 500 gr Krieltjes

Kruidkorst Lam
  • 1/2 Cup Panko
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el gehakte verse rozemarijn
  • 1 el bieslook
  • 2 el Olijfolie
  • 1 Citroen, sap en schil
  • 4 el Dijon mosterd
  • Peper en zout

Bereiding Lamsrack:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Meng voor de kruidkorst de panko, knoflook, peterselie, rozemarijn, ui poeder, citroen schil en sap en peper en zout door elkaar. Voeg 2 el olijfolie aan het mengsel toe en meng die goed zodat de kruiden aan elkaar blijven plakken en er een stevig mengel ontstaat. Zet dit apart .
  • Breng de lamsrack op smaak met peper en zout. Verhit in een grote koekenpan 1 el olijfolie en klein klontje boter tot deze goed heet zijn. Braad vervolgens de lamsrack rond om aan.
  • Haal uit de pan en bestrijk de vlees kant met de mosterd en verdeel hier over het kruidkorst mengsel. Druk voorzichtig aan zodat het ook echt een korst kan vormen.
  • Leg de lamsrack in een braadslee of ovenschaal en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak het lam nu in 25-30 minuten. De kerntemperatuur in het vlees moet minimaal 55 °C.
  • Haal de lamsrack uit de oven en dek af met aluminiumfolio en laat het vlees 10 minuten rusten voor je het gaat aansnijden.

Bereiding overige elementen:
  • Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen en laat deze iets afkoelen.
  • Snij de krieltjes doormidden en verhit een koekenpan met een drupje olijfolie en klein klontje boter en bak deze aan de gesneden kant krokant.
  • Maar vervolgens de champignons schoon en snij grote exemplaren door de helft. 
  • Bak de champignons kort in een hete pan. Zelf gebruik ik hier de pan van de lamsrack voor. Extra olie of boter is dan niet nodig en je krijgt extra smaak aan de champignons.

Zorg voor dat je gaan opdienen dat je borden warm zijn en verdeel alles over 2 of 4 borden. Dit recept is in een menu geschikt voor 4 personen en voor 2 personen als je geen uitgebreid menu op tafel zet.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten