Pagina's

dinsdag 10 maart 2015

Salade met couscous, geitenkaas en forel

Couscous, een veelzijdig tarwekorreltje met zijn oorsprong in de Noord-Afrikaanse keuken. Voor mij is het een heel makkelijk ingrediënt voor als ik een snelle lunch of diner wil bereiden. Dit recept kun je gemakkelijk vooraf maken en bewaren in de koelkast tot je trek krijgt.



Ingrediënten:
  • 90gr Couscous, ongekookt
  • 4 Sjalotten
  • 1/3 Komkommer
  • 2 Gegrilde Paprika
  • 125gr Gerookte Forelfilet
  • 15 Cocktailtomaatjes / 2 tomaten
  • 100gr Zachte Geitenkaas
  • Salade
  • ¼ Bouillon blokje
  • ½ el Olijfolie
  • 1el balsamicoazijn


Hoe maak je het:
  • Breng 125ml aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Wanneer het water kookt vuur uitdraaien en couscous toevoegen en afgedekt 5 min laten staan.
  • Pel de sjalotten de snij deze in dunne ringetjes, verhit een klein beetje boter of olie in een pan en fruit hierin de sjalotten, voeg na 3min de balsamicoazijn en 2el water toe en draai vuur laag en laat pruttelen tot vocht verdampt is.
  • Snij ondertussen de komkommer en paprika in stukjes en halveer de tomaatjes.
  • Snij de salade fijn en verdeel deze als eerste op de borden.
  • Wanneer de couscous klaar is los roeren met een vork en meng de olijfolie erdoor heen.
  • Voeg vervolgens de sjalotten, komkommer en paprika door de couscous en verdeel over de sla.
  • Verdeel als laatste de geitenkaas, forel en tomaatjes over de borden en voeg nog een beetje peper en zout toe als finishing touch.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten