Pagina's

vrijdag 6 maart 2015

Bloemkoolsoep met blauwe kaas en kaascroutons

Bloemkool, waarschijnlijk niet de eerste de beste groente waar je aan denkt wanneer je een eigen soep wilt maken maar deze bloemkoolsoep zal je verrassen. Het is een lekkere gebonden soep zonder toevoeging van room of bloem. Maar alleen maar groente en afgemaakt met een pittig kaasje en knapperige crouton.


Ingrediƫnten (voor 4-personen)
Voor de soep:
  • 1 Bloemkool
  • 2 Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1el Olijfolie
  • 1lt Groente Bouillon
  • 60gr. Blauwe kaas
  • Peterselie
Kaascroutons
  • 10gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 Pistoletjes

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 175°C (liefst incl. grillfunctie indien aanwezig)
  • En kook het water voor de bouillon.
  • Snij de uien en knoflook fijn en doe dit samen met de olijfolie in een pan en fruit dit op een matig vuur.
  • Verwijderd de roosjes van de bloemkool en snij deze in grove stukken. Zorg er voor dat alle stukken ongeveer dezelfde grote hebben.
  • Wanneer de ui glazig wordt voeg je de bloemkool toe en roer dit even goed door. Voeg vervolgens de bouillon toe aan de pan en kook op matig vuur voor ongeveer 15 minuten.
Begin ondertussen aan de kaascroutons:
  • Snij hiervoor de broodjes in dunne plakjes en besmeer deze met een heel dun laagje boter of olijfolie.
  • Raspt de Parmezaan fijn en verdeel over de broodjes.
  • Leg de broodjes op een rooster en bak ze voor ongeveer 5 minuten in de oven. Hou ze wel in de gaten omdat elke oven anders is en het natuurlijk zonde is als ze verbranden.
Verder met de soep
  • Wanneer de soep klaar is, zet je het vuur uit en pureer je de soep met een staafmixer tot een mooie gebonden soep. Soms zitten er toch wat grote stukken in die de staafmixer niet pakt, prak deze fijn met een vork of makkelijker met een pureestamper J
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de kommen en verdeel wat peterselie en de blauwe kaas over de soep.  


Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten