donderdag 26 maart 2015

Gekruid Lamsvlees op pitabroodje met salade

Pitabroodjes vind je vaak in combi met shoarmavlees of uit de broodrooster met kaas. Maar de mogelijke variaties zijn eigenlijk eindeloos. In dit recept krijgen ze een meer Grieks tintje en gecombineerd met lamsvlees en frisse salade. 


Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 6 Gekruide Lamsballetjes(Albert Heijn) of 150gr Lams-/Rundergehakt 
  • 6 mini of 2 grote Pitabroodjes 
  • ¼ Komkommer geraspt 
  • 100 gr Magere Kwark 
  • 1 el Citroensap 
Voor salade:
  • 2 handjes frisse salade 
  • ½ Komkommer 
  • 1 Rode ui 
Dressing voor salade
  • 1 el Citroensap 
  • 1 el Olijfolie 
  • 1 el Rodewijn Azijn 

Aan de slag:
  • Begin van het maken van het sausje voor je Pita en de dressing voor de salade. 
  • Meng voor het sausje, de kwark, geraspte komkommer en citroensap goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng voor de dressing alle ingrediĆ«nten goed door elkaar. 
  • Verhit een (grill)pan, en druk de lamsballetjes iets plat (mocht je los gehakt gebruiken maak dan kleine halmburgertjes). Bestrijk het vlees met een klein beetje olie en bak deze aan beide kanten bruin en gaar. 
  • Snij ondertussen de salade fijn en snij de komkommer en ui in halve maantjes. Meng dit alles door elkaar en verdeel de dressing over de salade. 
  • Bereid de pitabroodjes in de broodrooster of oven en snij ze open. 
  • Haal het vlees uit de pan en snij de lamsballetjes doormidden. 
  • Verdeel het vlees over de pitabroodjes en doe op elk broodje een flikje eetlepel van de saus. 
  • Pak 2 borden en verdeel hierover de salade en de Pitabroodjes. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen