Pagina's

zondag 29 maart 2015

Open lasagne met zalm en spinazie

Yummy lasagne,  maar deze versie kun je snel maken en horft niet in de oven. Lekker met zalm en spinazie, een combinatie die zich al jaren bewijst en nooit teleur stelt.
Mocht je geen lasagnevellen hebben kun je deze ook vervangen door pasta.



Ingrediënten:
  • 5 verse Lasagnevellen, gehalveerd
  • 1 zak Spinazie
  • 2 tenen Knoflook in plakjes
  • 120 gr Gerookte zalmsnippers
Voor saus:
  • 1/4 cup Melk
  • 1/4 cup Water
  • 1 tl Maizena of allesbinder
  • 3 el Citroensap
  • 2 el Dille
  • 2 el (soja)room

Aan de slag:
  • Breng in een ruime pas water voor de lasagnevellen aan de kook.
  • Verwijderd de dikke steeltjes van de spinazie.
  • Verhit een koekenpan voor de spinazie en bak door steeds een hand verse spinazie aan de pan toe te voegen. En voeg bij de laatste hand ook de knoflook toe. 
  • Voeg de lasagnevellen toe aan de pan kokend water en kook voor ongeveer 5 minuten. 
  • Meng ondertussen de melk en water in een steelpannetje en verhit alles. Vermeng ondertussen de maizena met een klein beetje water en voeg toe aan het melk/water mengsel. verwarm het door maar zorg dat het niet aan de kook brengt. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en verwarm mee. 
  • Begin nu met het opmaken van je borden. 
  • Verdeel een eetlepen spinazie als eerste over de borden en leg er 2 lasagnevellen op. Vervolgens weer een lepel spinazie, 1/3 zalm en 1 el saus en weer 2 vellen enz.... Of hoe je het zelf leuk vind maar zorg wel voor laagjes anders is het natuurlijk geen lasagne. 


Daarna......Smullen maar!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten