zondag 22 maart 2015

Citroen-tijm kip uit de oven

Kip het meest veelzijdige stukje vlees, deze uitspraak kennen jullie aaallemaal wel. In dit recept gebruik ik Kippenpoten en citroen, deze ingrediënten passen goed bij elkaar. Ben benieuwd naar wat jullie hiervan vinden.




Ingrediënten 2 personen:
  • 4-5 Kippenpoten
  • 3 Stronkjes Witlof
  • 300 gr Krieltjes, gekookt
  • 2 el Yoghurt
  • 1 el citroensap
Voor marinade:
  • 2el Olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1el gedroogde Thijm 
  • Peper en zout naar smaak

Aan de slag:

  • Begin ruim van te voren met marineren van de kip.
  • Meng hiervoor alle ingrediënten voor de marinade tot een sausje. 
  • Doe de kip in een ziplock zakje of schaal en voeg de marinade toen. Goed mengen en in de koelkast leggen. 
  • Marineer de kip minimaal 1uur maar liever langer. Het kan ook in 5 minuten maar effect is dan vele malen minder. 
  • Verwarm de oven op 200 graden en doe de kip in een ovenschaal. 
  • Zet schaal in de oven en bak deze in 60 minuten gaar.
  • Snij de aardappelen in kleine stukjes en bespreken met klein beetje olijfolie. 
  • Doe de aardappelen ook in een ovenschaal en zet met deze wanneer de kip nog 25 minuten moet bij de kip in de oven.
  • Draai op dit moment ook de kip om zodat de kip aan beide kanten kan garen.
  • Snij de witlof doormidden en verwijder de harde kern. Nu vervolgens in halve maantjes en doe in een mengkom. 
  • Voeg de yoghurt en citroensap toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Wanneer kip en aardappelen klaar zijn kun je de borden opmaken en vergeet niet de jus van de kip over het gerecht te verdelen.

Een lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen