Crispy |
Sticky met citroenmousse en kokos crumble |
Voor beide versies zijn de ingrediënten hetzelfde, het verschil zit hem in de begin temperatuur van de oven.
Voor 2/4 personen:
- 2 eiwitten, kamertemperatuur
- ½ Cup / 100gr basterdsuiker
- 1 el maizena
- 1/4 el citroensap
- 1/4 el vanille-extract
Verwarm de oven voor :
- Op 125°C als je gaat voor de sticky variant
- En op 200°C voor de crispy variant
Hoe maak je het:
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Zelf doe ik altijd 2 lagen zodat je het schuim altijd van het bakblik kan verwijderen.
- Ontvet een beslagkom* door een klein beetje citroensap in de kom te doen en vervolgens met keukenpapier de gehele binnenkant te ontvetten.
- Doe de eiwitten in de kom en klop deze met een handmixer op de hoogste stand stijf.
- Wanneer de eiwitten pieken vormen, voeg je geleidelijk de suiker toe en klop tot alle suiker is opgenomen.
- Voeg vervolgens citroensap, vanille-extract, maïszetmeel toe aan het eiwit, en mix op de hoogste stand tot het eiwit stijf en glanzend pieken vormen, dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
- Vorm met behulp van een (rubber)spatel het eiwit in de gewenste vorm.
- Als je kiest voor de sticky variant kun je het beste kiezen om een eetlepels het eiwit in kleine bergjes van max. 2el. te verdelen over de bak plaat)
- En wanneer je kiest voor de crispy variant kun je zelf kiezen voor welke vorm je gaan, individuele porties of bijvoorbeeld in een grote ring die je later in stukken snijdt.
- Zet de bakplaat in de oven en verlaag te oventemperatuur naar 100°C, deze temperatuur geldt voor beide versies. Bak voor 1 uur en 15 minuten. Schakel de oven en laat pavlova in de oven tot deze volledig is afgekoeld.
Je kunt de pavlova(s) goed bewaren wanneer je ze na het afkoelen in een luchtdichte container stopt. Serveren kan samen met een lekkere mousse, slagroom en/of vers (fruit)
Later deze week komen er recepten waar mee je deze lekkere pavlovas prima mee kan combineren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten