Pagina's

vrijdag 13 maart 2015

Groene linzensalade met rode biet en venkel

Afgelopen weekend zat ik door wat kookboeken te bladeren om ideeën op te doen.  En kwam daarbij een linzensalade tegen. Dit recept heeft mij geïnspireerd voor deze linzensalade met rode biet en venkel en pas prima bij een lente zonnetje.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 100gr Groene Linzen, ongekookt
  • 2 Rode Bieten
  • ½ Venkel
  • 100gr Geitenkaas
  • 2 Magere Rundersaucijzen, in stukjes gesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Citroensap
  • 5gr Roomboter

Aan de slag: 
  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Minimaal 4x volume van de linzen.
  • Was de rode biet grondig en halve ze en snij ze vervolgens in dunne plakjes.
  • Zet een grote pan (geen koekenpan) op het vuur en verhit hierin 1.5el olijfolie en de boter. Voeg de rode biet toe en roer goed door elkaar. Stoof de biet voor ongeveer 5 minuten op matig vuur.
  • Wanneer het water kook, doe de linzen in een zeef en spoel deze af onder de koude kraan. Doe ze vervolgens in de pan en kook volgens de aangegeven tijd.
  • Snij de Venkel in zo dun mogelijke plakken en doe de venkel in een kom met 2el citroensap, meng door elkaar en zet aan de kant.
  • Haal nu de rode biet uit de pan en doe de stukjes rundersaucijs in de pan en bak deze rond om bruin en gaar. Wanneer deze gaar zijn voeg de rode biet weer toe en roer goed door elkaar en houd warm op laag vuur.
  • Giet de linzen af en voeg deze toe aan de gesneden venkel. En voeg de overgebleven 0.5el olijfolie toe.
  • Verdeel het venkel/linzen mengsel over 2 borden en verdeel vervolgens de rundersaucijs en rode biet over de borden. Als laatste de geitenkaas verkruimelen en beetje peper en zout om het af te maken.


Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten