Pagina's

dinsdag 31 maart 2015

Di maiale con salsa di tonno

Vandaag een Italiaanse topper in een nieuw jasje. Namelijk de Vi­tel­lo Ton­na­to maar dan niet met kalfsfilet maar met varkenshaas. Gecombineerd met de frisse spruitjes is dit een verrassend gerechtje dat je als voorgerecht kan serveren maar ook makkelijk uitbreiden naar een volledige maaltijd.



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 100 gr Spruitjes
  • ca. 250 gr Varkenshaas
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Olijfolie

Voor saus:
  • 1 blikje Tonijn in water
  • 2 el Magere Kwark 
  • 1 el Mayonaise
  • 1 el Kappertjes

Aan de slag:
  • Meng alle ingrediënten voor je saus in en een hakmolentje of met de staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout. 
  • Maar de spruitjes schoon en snij deze in hele fijne reepjes. Doe de stukjes in een bakje of ziplock zakje en besprenkel met de citroensap en olijfolie. En leg in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175-180 C.
  • Zorg dat je varkenshaas op kamertemperatuur is voor je hem gaat bakken. 
  • Leg de varkenshaas in een ovenvaste schaal en bestrooi met peper en zout. Plaats in het midden van de oven en bak voor ongeveer 20 minuten en/tot de kerntermeratuur minimaal 60 graden is. 
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Wanneer vlees is afgekoeld snij je deze in dunne plakken.
En nu het opmaken van je borden. Begin met de Spruitjes en en verdeel vervolgens de varkenshaas en de saus over de spruitjes. Het kan kloppen als je saus overhoud maar daar kun je vast zelf wel een mooie bestemming voor vinden.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten