Pagina's

donderdag 2 april 2015

Chocolade mousse met groene appel

Toetjes... Lekker!! Afgelopen zaterdag kregen we gezellig eten over de vloer en daar hoort natuurlijk een lekker menutje bij. Het voorgerecht heb ik al eerder gedeeld (lees hier) en nu is het tijd voor het dessert. Vandaar een makkelijk en lekker recept voor chocolademousse. Dit recept vraagt alleen om eieren en chocolade. Er is dus geen extra suiker en slagroom nodig wat het zondige iets gezonder maakt :)


Ingrediƫnten
Voor mousse
  • 100 gr. Pure chocolade
  • 3 eieren 
Extra
  • 1 groene appel
  • Schuimpjes

Aan de slag:
  • Begin met het splitsen van de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en hou de het eigeel apart in een bakje. 
  • Zet daarna en pannetje met klein laagje water op het vuur en smelt hierboven au bain marie de chocolade.
  • Klop de eiwitten stijf tot deze stevige pieken vormt.
  • Wanneer de chocolade gesmolten is haal je deze van het vuur en laag iets afkoelen.  Roer er vervolgens het eigeel door heen. 
  • Meng nu met een spatel in 4 delen het eiwit door het chocolade-eigeel mengsel.
  • Zorg dat al het eiwit goed is vermengd en dat je geen witte strepen in je mousse zitten. 
  • Verdeel de mousse over 4 bakjes en zet voor minimaal 2,5 uur in de koelkast
  • Voor het serveren snij je de appel in kleine blokjes en verkruimel een paar schuimpjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten