dinsdag 21 april 2015

Kleurrijke Couscous salade met tartaar

Zoals gisteren op mijn facebook pagina beloofd hierbij weer een nieuw recept. Vandaag deel ik een lekker (lunch) salade met jullie die ik combineer met een hamburger van tartaar. Deze salade is makkelijk te maken en  houdt zich ook prima buiten de koelkast. Hierdoor kun je hem ook prima serveren bij een BBQ op het stand of picknick in het park.




Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 2 st. Rundertartaart of 200 gr. losse Rundertartaar* 
  • 80 - 100 gr Couscous, ongekookt
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Rode (punt)Paprika
  • 3 Bosuitjes
  • 2 el Olijfolie
  • Optioneel combineer de salade met groentes die je overhebt van andere maaltijd. Ik had nog geroerbakte biet en heb dit toegevoegd.

Aan de slag:
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij in de tussentijd de komkommer, paprika en bosui fijn snijden. 
  • Meng in een kom samen met de olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Zodra de couscous klaar is deze los maken met een vork en toevoegen aan de gesneden groente en door elkaar mengen.
  • Verhit nu een koekenpan op middel hoog vuur en verhit een scheutje (olijf)olie. Bak hierin de tartaar aan beide kanten gaar. 
  • Verdeel het couscous mengsel over 2 borden en let tartaar er boven op. En voor de gezelligheid nog een beetje peper, zout en scheutje olijfolie . 

Eet smakelijk!
* Gebruik je losse Rundertartaar vorm dan met de hand 2 gelijke hamburgers.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen