donderdag 23 april 2015

Sweet Beet

Wassen, snijden, mengen en bakken, Zo makkelijk kan koken soms zijn. In dit recept laat ik jullie zien hoe je snel een gezond groentegerecht kan maken. Dit gerecht bevat ingrediënten die vers en voedzaam zijn en tevens je lichaam voorzien van de nodige vitamines. 

Je kunt dit gerecht zowel in de oven als op de BBQ maken. Als je kiest voor de BBQ versie meng je alle ingrediënten en verdeel het mengsel met een klein klontje boter of ingevet aluminiumfolie. Vouw het folie luchtdicht dicht zodat alle stoom bij je groente blijft en leg ze 20-30 min op je BBQ rooster. Beweeg en verplaats ze regelmatig. 


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 3 grote verse Rode Bieten
  • 200 gr. Zoete aardappel
  • 4 teentjes Knoflook
  • 3 el Balsamicoazijn
  • 3 el Olijfolie
  • Peper en zout. 
  • 2 takjes verse Rozemarijn

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden 
  • Was de bieten en zoete aardappel grondig en snij deze zonder te schillen in even grote blokjes. 
  • Meng dit samen met de overige ingrediënten (excl. Rozemarijn) in een grote kom en doe in een grote ovenschaal. 
  • Leg de rozemarijn boven op en denk de ovenschaal af met aluminiumfolie. 
  • Zet in de oven en bak voor 45-55 min totdat de bietjes en aardappel gaar zijn. 

Serveer lekker met een handje verse rucola en stukje vlees of vis. En mocht je wat overhouden kun je dit de volgende dag prima combineren met een verse salade. ( zie bijvoorbeeld het recept voor Kleurrijke Couscous salade)

Op de foto hieronder eten wij de Sweet Beet met een plak Chickenloaf.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen