Pagina's

dinsdag 7 april 2015

Zalm Kadootje met groene asperges

Ik hoop dat iedereen de paasdagen heeft overleefd en dat alle paaseieren zijn gevonden! Na een paar dagen geen nieuwe recepten gaan we de week goed en verrassend beginnen met mooie en makkelijke zalmpakketjes of eigenlijk cadeautjes. Simpel en snel te maken!


Ingrediƫnten voor 2 personen
  • 5 vellen filodeeg, Ontdooit 
  • 2 mootjes Zalm
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 5 el Zuivelspread of roomkaas
  • 2 el Dille
  • 3 el Bieslook
  • Peper en Zout
  • Olijfolie
  • 100-200 gr. Groene aspergetips

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kommetje de roomkaas, dille, bieslook, peper en zout en citroensap goed door elkaar.
  • Leg 1 vel filodeeg op een snijplank en bestrijk deze met wat olie. Leg vervolgens het 2e vel erop en bestrijk ook deze met olie. 
  • Halveer 1 vel filodeeg en leg een helft in het midden van je filodeeg. Bestrijk ook deze met wat olie.
  • Verdeel ¼ van het roomkaas mengel over het midden van het filodeeg en leg hier op 1 moot zalm boven op. Breng op smaak met wat peper en zout en leg boven op de zalm nog ¼ van het mengsel. 




  • Vouw de boven en onder zijdes (korte kantjes) eerst naar binnen. Vouw de resterende zijdens nu over elkaar heen.
  • Bestrijk het Zalmpakketje met een dun laagje olijfolie. 
Herhaal bovenstaande stappen voor het 2e pakketje.
  • Bak de zalm in filodeeg in ongeveer 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Bereid in de tussentijd de asperges.
  • Was de asperges goed af en snij een klein stukje van het uiteinden.
  • Verhit in een koeken pan 1 el Olijfolie en klein stukje boter, en bak op laag vuur de asperges in 4 minuten gaar. Zorg er wel voor dat je de asperges in beweging houdt. En voor extra smaak kun je op het allerlaatst 1 tl Knoflookpoeder over de asperges strooien. 

Een smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten