donderdag 9 april 2015

Oeuf en Cocotte

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker natuurlijk, maar bij Pasen is het eitje natuurlijk niet weg te denken. Vandaag deel ik met jullie ons 2e paasdag ontbijt, namelijk in een bakje en au bain-marie bereide eitjes, genaamd oeuf en cocotte. Oeuf en Cocotte, een luxe naam voor eigenlijk een vrij simpel en spectaculair ogend ontbijtje. Aangezien ik al bijna 2 weken geen ontbijt recepten heb gedeeld werd het weer hoog tijd.

Met dit recept kun je eindeloos variëren en de vulling aanpassen met jouw favorieten ingrediënten. Zo is het ook heerlijk met fijngesneden ham met verse kruiden of gebakken champignons met kaas en natuurlijk ook au naturel mocht je geen zin hebben in tierelantijnen op je boord. 


Ingrediënten (per persoon):
  • 2 eieren
  • 2 el Zuivelspread Light
  • 50 gr Gerookte Zalm
  • 1 el fijngesneden Bieslook
  • Peper en Zout
Extra nodig voor de bereiding:
  • 1 Ramequin of ovenbestendig schaaltje
  • Hoge ovenschaal

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Vet de ovenschaaltjes goed in met een klein beetje boter.
  • Meng de zuivelspread, zalm en bieslook door elkaar en breng op smaak me peper en zout. 
  • Verdeel het mengsel over de bodem van je schaaltje en breek de 2 eieren hier over. 
  • Zet het schaaltje in de ovenschaal en voeg minimaal 2.5 cm kokend water toe zodat de bakjes voor meer dan de helft in het water staan.
  • Zet de schaal voorzichtig in de oven en bak (au bain marie) voor 20-25 min tot dat ei gestold is.

Serveer met toast of zoals wij met een bagel die je in plakjes snijdt en vervolgens bestrijkt met olijfolie en krokant bakt in koekenpan.

Eet Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen