vrijdag 17 april 2015

BBQ recepten - deel 1: de fik erin

Afgelopen woensdag was het zover, de BBQ kon uit het stof en de fik mocht erin! Vandaar dat ik vandaag deze lekkere en gezonden recepten met jullie kan delen. De eerste 2 van vele die gaan volgen. De BBQ is in de lente en zomer bij ons thuis eigenlijk het gasfornuis en wordt bijna dagelijkst aangestoken. Mist het Hollandse weer het toelaat natuurlijk. De recepten van vandaag kosten bijna geen tijd in de voorbereiding en de BBQ doet eigenlijk al het werk. En enige wat je zelf dient te doen is ..... alles lekker opeten.




Pangasiusfilet met Citroen en knoflook
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 Pangasiusfilets
  • 1 Citroen
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie 
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

Aan de slag:
  • Pak 2 stukken aluminiumfolie die elk ongeveer 3x zo groot zijn als je pangasiusfilet zodat je deze goed kan inpakken en dichtvouwen. 
  • Doe een klein beetje olie op het aluminiumfolie om te voorkomen dat je visje vastplakt. 
  • Kruid de vis aan beide kanten goed met peper en zout en leg elk in het midden van een stuk folie. 
  • Snij de citroen en knoflook in plakken en verdeel over je 2 filets.
  • Vouw de pakketjes dicht en zorg dat alle randen goed omgevouwen zijn zodat er geen stoom kan ontsnappen. 
  • Let vervolgens op een hete BBQ en kook/bak voor 12 minuten, zorg er wel voor dat je ze niet op het heetste gedeelte legt maar iets aan de zijkant.

Rundersaucijs met gegrilde groente
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 (extra) Magere Rundersaucijsjes
  • 1 Aubergine
  • 250 gr Champignons
  • 4 satéprikkers

Aan de slag:
  • Begin met het in water leggen van de satéprikkers zodat ze niet verbranden op de BBQ.
  • Was de champignons en aubergine goed
  • Snij de boven en onderkant van de aubergine, en snij in de lengte in 4 dikke plakken. Smeer deze in met olijfolie en peper en zout. 
  • Snij de onder kantjes van de champignons en rijg ze aan de satéprikkers. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Je rundersaucijzen hebben geen voorbereiding nodig alleen een hete BBQ om ze te grillen. 
  • Leg de groente en rundersaucijzen op een hete BBQ en zorg dat de groente wat meer aan de zijkant liggen dan verbranden ze minder snel.

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen