vrijdag 10 april 2015

Meatloaf

Meatloaf, niet heel erg bekend in Nederland maar ooh zo makkelijk! En het grootste voordeel is dat het weinig tijd kost in de voorbereiding, de oven het meeste werk doet en je stukken goed kan invriezen voor later.


Ingrediënten voor een Meatloaf voor minimaal 6 personen:
  • 750 gr Extra mager Rundergehakt of Rundertartaar
  • 2 Uien
  • 4 tenen Knoflook
  • 60 ml Melk
  • 25 gr Panko
  • 5 el Peterselie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2el Italiaanse kruiden
  • Peper en Zout
Glazuur/Topping
  • 5 el Ketchup
  • 2 tl Bruine suiker
  • 1 el Mosterd
  • Scheutje Worcestershiresaus

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snij de uien, knoflook en peterselie fijn. 
  • Meng dit samen met alle andere ingrediënten voor je meatloaf goed door elkaar. Persoonlijk vind ik dit het makkelijkste gaan door het met de hand te kneden. 
  • Zorg dat alles goed gemengd is en doe het mengsel in een ingevette bak/cakevorm*
  • Meng in een apart bakje de ingrediënten voor de topping door elkaar en bestrijk hiermee je meatloaf. 
  • Zet in de oven en bak voor 50-60 minuten. 
  • Haal de meatloaf uit de oven en laat iets afkoelen. 
  • Snij vervolgens in het gewenste aantal stukken, 

Serveer met bijvoorbeeld, Rucolastamppot of courgettepasta (recept volgt zondag)

 

Je kunt de meatloaf ook prima invriezen voor later. Verpak de stukken dan per portie.
Eet Smakelijk!

*Mocht je geen cakevorm hebben vorm het mengsel dan op een bakplaat in de vorm van een plat brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen