donderdag 30 april 2015

Asperges à la Kyra

Het witte Goud, zo worden witte asperges ook vaak omschreven. Daar waar groene asperges het hele jaar door verkrijgbaar zijn, kun je witte asperges gemiddeld maar 2 maanden per jaar kopen. Meestal vanaf midden april tot juni, dus alle reden om er nu lekker van te genieten. Vandaag het recept voor asperges op mijn klassieke wijze.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 500-600 gr Asperges
  • 2 Eieren
  • 400-500 gr Krieltjes, gekookt
  • Hoeveelheid Ham en/of Zalm naar keuze
  • Aspergesaus of gesmolten boter.

Aan de slag:
  • Indien nodig schil de asperges, je kunt nu vaak ook al geschilde asperges kant en klaar kopen. Ik zou deze toch altijd even nalopen, want er is niets zo vervelend als draden aan je asperges. 
  • Pak een aspergepan (of een andere pan waar de asperges in zijn geheel in kunnen liggen). Zet de asperges met de koppen omhoog in het mandje van de aspergepan. Plaats het mandje in de pan en vul met zo veel water dat de koppen er bovenuit steken. 
  • Breng met de deksel op de pan aan de kook. Draai het vuur na 5 min. uit en laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan, afhankelijk van de dikte. Check of de asperges gaar zijn door ze zachtjes met een satéprikker of vork te prikken. Wanneer je makkelijk gaat zijn de asperges graag. Haal vervolgens het mandje uit het water. (bron)
  • Breng ondertussen in een ander pannetje water aan de kook en kook hierin de eieren in 8 minuten hard. 
  • Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak hierin de krieltjes. (Je kunt vooraf grote exemplaren halveren) 
  • Bereid als laatste de saus naar keuze. Je hiervoor pannetje van de eieren gebruiken, dat scheelt weer in de afwas. En als je aspergesaus maakt uit een pakje :) dan kun je hier prima en gemakkelijk een light versie van maken door alleen de aangegeven hoeveelheid water toe te voegen en geen roomboter. 

.....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen