maandag 13 april 2015

Pinda Kip met Roerbakgroente

Goede morgen, ik hoop dat iedereen het weekend goed is doorgekomen. Vandaag beginnen we met een makkelijk en snel recept vol met vitamines en eiwitten. Afgelopen dagen heb ik weer nieuwe recepten uit geprobeerd die ik natuurlijk deze week met jullie zal gaan delen.



IngrediĆ«nten voor 2 personen: 

  • 400-500 gr. Roerbakgroenten
  • 200 gr Kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 el Pindakaas
  • 1 el Ketjap
  • Optioneel: Gebakken uitjes

Aan de slag:

  • Verhit een koekenpan met 1 tl olijfolie, snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze goudbruin.
  • Pak vervolgens een wok of hapjes pan en verhit hierin 1 tl wok/olijfolie en roerbak de groentes voeg halverwege de ketjap toe. 
  • Wanneer je kipfilet bijna gaar is roer je de pindakaas erdoorheen en zorg dat alle blokjes een dun laagje pindakaas krijgen. 
  • Voeg vervolgens de gebakken pinda kip toe aan de groente en zet de pan laag. 
  • Met een keukenpapiertje veeg je de pan van de kip een beetje schoon en zet hem terug op het vuur. 
  • Bak in deze pan vervolgens de eieren.

Verdeel de kip en roerbakgroente over 2 borden en serveer met een gebakken ei. 
Versier optioneel met gebakken uitjes en mocht je willen kun je er ook nog gekookte (zilvervlies) rijst bij serveren. 

Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen