Ingrediƫnten
- 6 Lamsballetjes of 150 gr (lams)gehakt
- 300 gr Spruitjes
- 100 gr Couscous, ongekookt
- 1 Ui
- 2 el Peterselie
Aan de slag:
- Schil de spruitjes en doe ze in een ruime kom. Breng water aan de kook in een waterkoker en schenk dit over de spruitjes en laat 5 minuten staan.
- Giet de spruitjes af en halveer ze. Mochten ze nog te warm zijn gewoon even af laten koelen.
- Verhit 1 grote koekenpan en voeg een 1 el olijfolie toe. Bak hier je lamsballetjes in ongeveer 5 minuten om en om gaar.
- Voeg halverwege de spruitjes toe aan de koekenpan met lamsballetjes en bak deze mee.
- Snij de ui in halve ringen en fruit deze met 1 tl olijfolie aan in een klein steelpannetje. Voeg de couscous en 125 ml kokend water of bouillon toe aan de steelpan en zet het vuur uit.
- Laat 4-5 minuten afgedekt staan en roer vervolgens los met een vork en meng de peterselie er door heen.
Verdeel over 2 borden en breng op smaak met peper en zout en.....
Eet Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten