vrijdag 3 april 2015

Lam met spruitjes en couscous

De paasdagen staan voor de deur en er zal vast weer teveel eten op tafel komen. Maar ach het zijn maar 2 dagen:) Terwijl bij vele Pasen draait om ontbijten en/of brunchen moeten we het diner niet vergeten. Dit recept past in de paassfeer en is geen standaard gerecht. Maar een beetje afwisseling kan geen kwaad. Ik zou zeggen geniet van het lange weekend en mocht je nog inspiratie nodig hebben check de rest van mijn recepten via het tabje recepten.




Ingrediƫnten
  • 6 Lamsballetjes of 150 gr (lams)gehakt
  • 300 gr Spruitjes
  • 100 gr Couscous, ongekookt
  • 1 Ui
  • 2 el Peterselie

Aan de slag:
  • Schil de spruitjes en doe ze in een ruime kom. Breng water aan de kook in een waterkoker en schenk dit over de spruitjes en laat 5 minuten staan. 
  • Giet de spruitjes af en halveer ze. Mochten ze nog te warm zijn gewoon even af laten koelen. 
  • Verhit 1 grote koekenpan en voeg een 1 el olijfolie toe. Bak hier je lamsballetjes in ongeveer 5 minuten om en om gaar. 
  • Voeg halverwege de spruitjes toe aan de koekenpan met lamsballetjes en bak deze mee. 
  • Snij de ui in halve ringen en fruit deze met 1 tl olijfolie aan in een klein steelpannetje. Voeg de couscous en 125 ml kokend water of bouillon toe aan de steelpan en zet het vuur uit. 
  • Laat 4-5 minuten afgedekt staan en roer vervolgens los met een vork en meng de peterselie er door heen. 

Verdeel over 2 borden en breng op smaak met peper en zout en..... 
Eet Smakelijk! 









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen