dinsdag 14 april 2015

Chickenloaf

Vorige week deelde ik mijn recept voor Meatloaf(klik hier voor recept) met jullie. Vandaag is het de beurt aan zijn broetje namelijk, Chickenloaf! Net zo makkelijk als de Meatloaf en een zeer smakelijk recept. Dit recept is goed te combineren met een salade, gegrilde groentes of pasta.



Ingrediënten 6 personen:
  • 700 g Kipfilet
  • 3 hele Sjalot , fijn gesneden
  • 3 teentjes Knoflook, fijn gesneden/geperst
  • 1 half/halve Courgette, geraspt
  • 2 stuks gegrilde paprika, fijn gesneden
  • 1 el. Tomatenpuree  
  • 1 Ei, losgeklopt
  • 50 gr. Panko

Topping:
  • 45 ml Ketchup  
  • 15 g Honing  
  • 1 eetlepel(s) Worcestershire saus  


Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de kipfilet in klein stukjes en maal in een keukenmachine tot fijn mengsel.
  • Meng vervolgens de kip samen met de sjalot, knoflook, courgette, gegrilde paprika, tomatenpuree, ei en panko goed door elkaar.
  • Zorg dat alles goed gemengd is en doe het mengsel in een ingevette bak/cakevorm*
  • Zet in de oven en bak voor 45 minuten.
  • Meng in een apart bakje de ingrediënten voor de topping door elkaar .
  • Haal na 45min je Chickenloaf uit de oven en bestrijk deze met de topping.
  • Plaats terug in de oven en bak voor nog eens 15 minuten.
  • Haal de Chickenloaf uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Snij vervolgens in het gewenste aantal stukken, en serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade. 



Je kunt de Chickenloaf net als de Meatloaf van afgelopen week ook prima invriezen voor later. Verpak de stukken dan per portie.
Eet Smakelijk!

*Mocht je geen cakevorm hebben vorm het mengsel dan op een bakplaat in de vorm van een plat brood.


Voor de Weight Watchers leden : 5 ProPoints waarde

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen