Zoals gisteren beloofd hierbij het recept voor huisgemaakte ovenfrietjes in combinatie met Steak Tartaar.
Ingrediënten (voor twee personen):
Voor de Frietjes:
Voor de Frietjes:
- 5 Aardappels
- 1-2 el Bloem
- Zonnebloemolie
- Zout
- 350 Biefstuk, van de slager (aangezien je het rauw gaat eten)
- 1 sjalotje
- 6 mini augurkjes
- 1 el kappertjes
- 1 tl mosterd
- 2 eigeel
- Azijn
Aan de slag:
Voor de bereiding van de Steak Tartaar, kijk naar mijn post Proeverij van het Land (klik hier)
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de aardappels en snij ze in vrij dunne frietjes. En leg ze 15 minuten in koud water. Maak de daarna goed droog.
- Verdeel er vervolgens wat olie overheen en schep alles om zodat alle frietjes bedekt zijn met olie.
- Strooi er vervolgens met behulp van een zeefje bloem overheen, strooi er ook zout overheen en schep ze nogmaals om zodat op alle frietjes een laagje bloem zit.
- Verdeel de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier, en zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen. Sprenkel er nog wat olie over en zet ze in de oven.
- Bak ze in ongeveer 50-55 minuten krokant en schep halverwege goed om.
Serveer met de steak tartaar en groene salade.
Eet Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten