dinsdag 24 maart 2015

Steak Tartaar met zelfgemaakte ovenfriet

Zoals gisteren beloofd hierbij het recept voor huisgemaakte ovenfrietjes in combinatie met Steak Tartaar. 


Ingredi├źnten (voor twee personen):
Voor de Frietjes:
  • 5 Aardappels
  • 1-2 el Bloem
  • Zonnebloemolie
  • Zout
Voor de Steak Tartaar en gepocheerd eigeel: 
  • 350 Biefstuk, van de slager (aangezien je het rauw gaat eten)
  • 1 sjalotje
  • 6 mini augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 eigeel
  • Azijn

Aan de slag:
Voor de bereiding van de Steak Tartaar, kijk naar mijn post Proeverij van het Land (klik hier)
  • Verwarm de oven voor op 200 C. 
  • Schil de aardappels en snij ze in vrij dunne frietjes. En leg ze 15 minuten in koud water. Maak de daarna goed droog. 
  • Verdeel er vervolgens wat olie overheen en schep alles om zodat alle frietjes bedekt zijn met olie. 
  • Strooi er vervolgens met behulp van een zeefje bloem overheen, strooi er ook zout overheen en schep ze nogmaals om zodat op alle frietjes een laagje bloem zit. 
  • Verdeel de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier, en zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen. Sprenkel er nog wat olie over en zet ze in de oven. 
  • Bak ze in ongeveer 50-55 minuten krokant en schep halverwege goed om. 

Serveer met de steak tartaar en groene salade.

Eet Smakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen