maandag 16 maart 2015

Mac and Cheese

Mac en Cheese, is food of the Gods. Hoe je door simpele ingrediënten samen te voegen zo iets heerlijks kan maken blijft mij verbazen. Er zijn volgens mij ontelbare recepten te vinden
Een heerlijk en simpel recept met een gezonde touch door een groot deel van de kaas te vervangen door zuivelspread en extra groentes toe te voegen. En dit recept kun je ook prima vooraf maken en op moment dat je het wilt eten opwarmen in de oven.



Ingrediënten voor 4 personen (p.p. 9 WW pro points) :

  • 200 gr Macaroni, ongekookt 
  • 1 Rode ui
  • 1 Courgette
  • 250 gr Champignons
  • 1 Paprika
  • 140 gr Gerookte Kipfilet
  • 120 gr Zuivelspread light, naturel of met kruiden
  • 120 gr Geraspte Kaas 30+

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 C
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de ui, courgette, paprika, champignons en kipfilet in kleine stukjes. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit hier in de gesnipperde ui kort aan. Voeg vervolgens de courgette en champignons toe aan de ui. 
  • Voeg als laatste de gerookte kip, paprika en zuivelspread toe en meng alles goed door elkaar. 
  • Wanneer de macaroni gaar is, giet deze af en spoel kort af met koud water. 
  • Meng vervolgens de macaroni door je saus.
  • Doe het macaroni mengsel in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas over de bovenkant. 
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak deze ongeveer 10 minuten in ieder geval tot de kaas gesmolten is. 
Verdeel de pasta vervolgens over de borden en Eet Smakelijk! 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen