Pagina's

maandag 1 juni 2015

Panzanella

Vandaag blijven we in Italië en reizen we naar Toscane. Voor het smakelijke en ook simpele recept voor Panzanella.  Een salade die in Italië over het algemeen wordt gemaakt met oud brood of stokbrood en kliekjes. Deze salade kun je snel bereiden en ook prima vooraf maken en later serveren bij een gezellige picknick of BBQ.  
 

Ingrediënten voor 4 personen
  • 200 gr Brood, Stokbrood of Ciabatta, liefst wat oudere maar vers* mag ook
  • 2 el olijfolie
  • 2 Sjalotten
  • 1 Komkommer
  • 1 handvol cocktailtomaatjes (of 4 rijpe tomaten in stukjes)
  • 1 Aubergine
  • 1 blikje Ansjovisfilets in olijfolie
  • Basilicum
Voor de dressing
  • 2 el Appelcider azijn of Rodewijn azijn
  • 4 el Olijfolie
  • Peper en Zout

* Mocht je vers brood, stokbrood of ciabatta gebruiken, snij dit dan in kleine stukjes en meng met de 2 el Olijfolie. Verdeel over een bakplaat en plaats in een op 200°C voorverwarmde oven. Bak het stokbrood in ongeveer 12 minuten krokant.

Aan de slag:
  • Was de aubergine en snij vervolgens in kleine stukjes en bak deze met een scheutje olijfolie goud bruin en gaar. 
  • Schil de komkommer en snij deze in kleine blokjes. 
  • Snij de sjalotjes in halve ringetjes , halveer de tomaatjes en snij de ansjovis in kleine stukjes.
  • Meng de aubergine, komkommer, tomaat, sjalotjes en ansjovis in een ruime schaal goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng in een klein schaaltje de ingrediënten voor dressing goed door elkaar en meng door de salade. 
  • Snij het brood in kleine stukjes en voeg het brood toe aan de salade en meng goed door elkaar. 
  • Serveer direct en versier nog met een blaadje basilicum.


…..Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten