maandag 29 juni 2015

BBQ recepten - deel 3: Maïs fiësta

Nu de zomer toch echt in aantocht is, is het weer tijd voor een BBQ recept. Vandaag een kleine repost van de saté maar nu gecombineerd met heerlijke maïskolven die op 2 manieren bereid worden. Natuurlijk kun jullie er ook voor kiezen om de spiesjes te voorzien van extra kwartje ui of een smaakje met paprika of chilipoeder.



Ingrediënten voor 2 personen:
  • ca. 250 gr Kip(dij)filet
  • 2 hele Maïskolven
  • 1 hele Aubergine
  • 6 el Griekse Yoghurt 0% vet
  • 1/3 Komkommer
  • 1 rode Ui
  • 1 teen Knoflook, geperst 
  • Roomboter
  • Peper en Zout
  • Satéprikkers

Aan de slag:
  • Steek de BBQ aan :)
  • Snij de kip(dij)filet in klein blokjes en rijg deze aan satéstokjes
  • Snij elke maïskolf in 3 gelijke stukken.
  • Smeer 1 maïskolf / 3 stukken aan 1 kant met een klein laagje boter en pak de kolf in met aluminiumfolie. 
  • Zorg dat je geen gaatjes of scheurtjes in het folie krijgt. Dit zorgt er namelijk voor dat de stoom ontsnapt en de maïs minder sappig wordt.
  • De 2e maïskolf kun je onbehandeld laten. Deze wordt op de BBQ geroosterd en krijgt daardoor een lekkere rook smaak.
  • Snij de aubergine in plakken van 1.5 cm dikte en smeer in met olijfolie. 
  • Wanneer de BBQ warm genoeg is olie dan het rooster in en leg de kipspiesjes op het vuur. 
  • Voeg de aubergine en maïs toe en keer regelmatig. 
  • Terwijl de BBQ zijn werk doet kun je het sausje maken. 
  • Rasp hiervoor de komkommer fijn, snij de rode ui in dunne halve maantjes en meng samen met de yoghurt, knoflook en peper en zout tot een lekker sausje. 
  • Wanneer alles gaar en klaar is verdeel je het over de borden.

....Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen