Ingrediënten voor 2 personen:
- ca. 250 gr Kip(dij)filet
- 2 hele Maïskolven
- 1 hele Aubergine
- 6 el Griekse Yoghurt 0% vet
- 1/3 Komkommer
- 1 rode Ui
- 1 teen Knoflook, geperst
- Roomboter
- Peper en Zout
- Satéprikkers
Aan de slag:
- Steek de BBQ aan :)
- Snij de kip(dij)filet in klein blokjes en rijg deze aan satéstokjes
- Snij elke maïskolf in 3 gelijke stukken.
- Smeer 1 maïskolf / 3 stukken aan 1 kant met een klein laagje boter en pak de kolf in met aluminiumfolie.
- Zorg dat je geen gaatjes of scheurtjes in het folie krijgt. Dit zorgt er namelijk voor dat de stoom ontsnapt en de maïs minder sappig wordt.
- De 2e maïskolf kun je onbehandeld laten. Deze wordt op de BBQ geroosterd en krijgt daardoor een lekkere rook smaak.
- Snij de aubergine in plakken van 1.5 cm dikte en smeer in met olijfolie.
- Wanneer de BBQ warm genoeg is olie dan het rooster in en leg de kipspiesjes op het vuur.
- Voeg de aubergine en maïs toe en keer regelmatig.
- Terwijl de BBQ zijn werk doet kun je het sausje maken.
- Rasp hiervoor de komkommer fijn, snij de rode ui in dunne halve maantjes en meng samen met de yoghurt, knoflook en peper en zout tot een lekker sausje.
- Wanneer alles gaar en klaar is verdeel je het over de borden.
....Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten