Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stukje Kabeljauw (ongeveer 100-150 gr per stuk)
- 300 gr Aardappels of Krieltjes
- 2 hele Preien
- 1 el Mosterd
- 2 el Kookroom
- 1 Citroen
- Olijfolie
- Aluminiumfolie
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Begin met het koken van de aardappels en snij deze daarna door de helft.
- Scheur 2 vierkante stukken aluminiumfolie af.
- Smeer het midden van het aluminiumfolie in met olijfolie en leg de kabeljauw erop.
- Snij 1/2 citroen in dunne plakjes en pers andere helft uit.
- Verdeel de citroen en sap over beide stukken kabeljauw en breng op smaak met peper en zout.
- Je kunt ook nog een heel klein lepeltje (kruiden)boter op de citroen leggen voor extra smaak en saus.
- Vouw de punten van het folie naar elkaar toen en vouw aan de bovenkant goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen.
- Verdeel de gekookte aardappel, met de gesneden kant naar boven, over een ovenvaste schaal, en besprenkel met een 1-2 el Olijfolie.
- Zet de aardappels in het middel van de oven en leg de kabeljauw pakketjes er naast, en bak voor 20 minuten.
- Verwijder het buitenste "blad" van de prei en halveer de prei in de lengte.
- Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit een hapjes pan op middel hoog vuur en voeg 1 el olijfolie toe.
- Zorg dat de olie warm maar zeker niet heet is en voeg dan de prei toe.
- Bak deze 10 min op laag vuur gaar en je zult zien dat de prei zelf al een beetje romige er uit gaat zien,
- Voeg nu de mosterd en kookroom toe en roer goed door elkaar. Houdt warm tot de oven klaar is.
- Haal zodra de oven klaar is voorzichtig de kabeljauwpakketjes en aardappeltjes uit de oven.
- Verdeel dit samen met de prei over 2 borden. Pak de pakketjes uit op het boord en gebruik het heerlijke kookvocht over de prei en de kabeljauw voor extra smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten