woensdag 3 juni 2015

Romige Prei met kabeljauw

Vandaag zijn we weer terug van ons reisje naar Italië en terug in de Nederlandse keuken. Ik probeer 2 keer per week een recept met vis op tafel te zetten. Niet alleen voor de variatie maar ook voor de eiwitten en vitamines. Vandaar daarom het recept voor Kabeljauwfilet in combinatie met aardappels en prei.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 stukje Kabeljauw (ongeveer 100-150 gr per stuk)
  • 300 gr Aardappels of Krieltjes
  • 2 hele Preien
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Kookroom
  • 1 Citroen
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie 

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Begin met het koken van de aardappels en snij deze daarna door de helft. 
  • Scheur 2 vierkante stukken aluminiumfolie af.
  • Smeer het midden van het aluminiumfolie in met olijfolie en leg de kabeljauw erop.
  • Snij 1/2 citroen in dunne plakjes en pers andere helft uit.
  • Verdeel de citroen en sap over beide stukken kabeljauw en breng op smaak met peper en zout.
  • Je kunt ook nog een heel klein lepeltje (kruiden)boter op de citroen leggen voor extra smaak en saus. 
  • Vouw de punten van het folie naar elkaar toen en vouw aan de bovenkant goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. 
  • Verdeel de gekookte aardappel, met de gesneden kant naar boven, over een ovenvaste schaal, en besprenkel met een 1-2 el Olijfolie. 
  • Zet de aardappels in het middel van de oven en leg de kabeljauw pakketjes er naast, en bak voor 20 minuten.  
Begin nu aan de romige prei.
  • Verwijder het buitenste "blad" van de prei en halveer de prei in de lengte. 
  • Was de prei en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een hapjes pan op middel hoog vuur en voeg 1 el olijfolie toe. 
  • Zorg dat de olie warm maar zeker niet heet is en voeg dan de prei toe. 
  • Bak deze 10 min op laag vuur gaar en je zult zien dat de prei zelf al een beetje romige er uit gaat zien, 
  • Voeg nu de mosterd en kookroom toe en roer goed door elkaar. Houdt warm tot de oven klaar is.
  • Haal zodra de oven klaar is voorzichtig de kabeljauwpakketjes en aardappeltjes uit de oven.
  • Verdeel dit samen met de prei over 2 borden. Pak de pakketjes uit op het boord en gebruik het heerlijke kookvocht over de prei en de kabeljauw voor extra smaak. 
...Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen