donderdag 18 juni 2015

Aziatisch getinte koolsalade met kip saté

We gaan weer verder met de culinaire wereldreis. Vandaag deel ik het recept voor mijn simpele en snelle koolsalade. Deze salade kun je door gebruik van steeds een andere dressing heel divers gebruiken in je menu. Vandaag combineer ik de salade met een Aziatische dressing, sappige kipsaté en satésaus. Maar combineer je de salade met een romige yoghurt dressing en je hebt gelijk een lekkere salade voor bij je hamburger en/of BBQ.


Ingrediënten voor basis koolsalade voor 4 tot 6 personen: 
  • 1 zak / 300 gr Spitskool gesneden
  • 1 zak / 300 gr Rodekool gesneden
  • 1 zak / 150 gr Peen Julienne
Meng de inhoud van alle 3 de zakken goed door elkaar in een grote schaal. Verdeel vervolgens in de porties die je nodig hebt en wil gebruiken. Doe het deel dat je nog niet gebruikt in een zip-lock zak en leg in de koelkast.  


Aziatisch getinte koolsalade met kip saté! 
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1 deel Koolsalade
  • 1/4 Komkommer
  • 1,5 el Sesamolie
  • 1,5 el Sojasaus
  • ca. 250 gr Kip(dij)filet
  • Gefrituurde uitjes
  • Satésaus naar keuze
Aan de slag:
  • Snij de kip(dij)filet in klein blokjes en rijg deze aan satéstokjes. 
  • Verhit een (grill)pan en bak de saté in ongeveer 15-20 minuten rond om gaar en bruin. 
  • Bereid in de tussentijd de salade. 
  • Snij hiervoor de komkommer in kleine reepjes en meng door de koolsalade.
  • Meng de sesamolie en sojasaus door de salade en schep dit goed door elkaar. Zet aan de kant zodat alle smaken lekker kunnen intrekken. 
  • Bereid de gekozen satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Wanneer de saté klaar is kun je de borden opmaken. 
  • Verdeel de salade in 2 porties en leg op de borden. Saté en saus erbij en aftoppen met gefrituurde uitjes. 
....Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen