Pagina's

dinsdag 16 juni 2015

Spaghetti met romige zalmsaus en courgette

Nog een paar weken en dan kan ik mezelf weer 3 weken te buiten gaan aan het heerlijke Italiaanse eten. Tot die tijd moet ik er zelf wat van maken :) Daarom vandaar een recept voor spaghetti met romige zalm saus. Makkelijk te bereiden en weer eens wat anders dan Pasta Bolognesesaus.
         
           

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 150 gr Spaghetti ongekookt
  • 1 courgette
  • 60 gr Zuivelspread light met of zonder kruiden
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 blikje Wilde Zalm of verse zalm(ongeveer 150 gr)

Aan de slag:
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de courgette in blokjes.
  • Wanneer je zalm uit blik gebruikt zit hier vaak een graat in. Maar de zalm dus eerst goed schoon en pluk in stukjes. Gebruik je verse zalm snij deze dan in stukjes.
  • Verhit 1el olijfolie in een hapjes pan en roerbak de courgette gaar.
  • Voeg de kruiden, zuivelspread en zalm toe en meng goed door elkaar. Op de foto heb zalm uit blik gebruikt, mocht je verse zalm gebruiken voeg deze dan ook nu toe en de zalm gaard door de warmte in de pan. 
  • Breng op smaak met peper en zout en houdt op laag vuur warm
  • Giet de spaghetti af en meng door je saus. Verwarm nog even kort.
  • Pak 2 borden en verdeel de pasta. 
  • Nog een beetje peper voor de gezelligheid en.. 


....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten