vrijdag 5 juni 2015

Aziatisch getinte komkommer-mangosalade

Zo vlak voor het weekend vond ik het weer eens tijd voor een mooie salade. En wel een recept voor een makkelijke Aziatisch getinte salade. Laat je verrassen door de combi van hartig en zout met een licht zoutige dressing. En wanneer het zonnetje zich laat zien is de salade ideaal om te serveren bij een BBQ of in combinatie met verse sashimi.


Ingrediënten
  • 1 Komkommer
  • ½ Mango, in stukjes
  • 3 stengels Bosui
  • 1 grote handvol Cocktailtomaatjes
  • Optioneel: paar blaadjes (Thaise)Basilicum 
Dressing
  • 1 el Sesamolie
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Limoensap
  • 1 tl fijn gesneden Knoflook 
  • Peper en zout
  • Optioneel 1 tl fijn gesneden Rode peper

Aan de slag:
  • Meng in een klein schaaltje alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. En zet even aan de kant terwijl je de salade maakt.
  • Schil de komkommer en snij deze in blokjes en snij de bosui in halve ringetjes. 
  • Was de tomaatjes en snij deze in 4e. 
  • Meng in een grote schaal alle ingrediënten goed door elkaar. 
  • Verdeel de dressing over de salade en zorg dat deze goed mengt door de salade. 
  • Serveer bij een picknick of BBQ of neem mee naar kantoor voor een verrassende lunch. 
.....Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen