Pagina's

vrijdag 26 juni 2015

Pasta Vongole

Nu het aftellen voor de vakantie toch echt is begonnen, ben ik alvast begonnen met de culinaire voorbereidingen. Vandaar dat jullie de komende tijd toch echt wat mee Italiaans georiënteerde recepten voorbij zullen zien komen. Sinds kort heeft onze Albert Heijn in Haarlem een shop in shop van FishTales waar ze verse vis, garnalen en schaaldieren verkopen. Afgelopen weekend kon ik mij niet inhouden en nam een netje verse Vongole mee. 's Avonds stond er dus Pasta Vongole op het menu, een heerlijk luxe naam voor een simpel recept. 

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 150 gr Spaghetti
  • 500 gr Vongole of Kokkels
  • 2 teentjes Knoflook
  • 10 Cherrytomaatjes
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 glas Witte wijn
  • 1 tl Rode peper
  • Olijfolie
  • Peper en Zout

Aan de slag:
  • Spoel de Vogele schoon en laat ze een half uurtje staan in een laagje water. 
  • Check alle schelpjes of ze openstaan of kapot zijn. Kapotte schelpjes gelijk weggooien en bij de gene die nog een klein beetje openstaan klein tikje op geven. Gaat schelp als nog dicht dan kun je hem gewoon gebruiken, blijft hij open dan ook weggooien.
  • Breng grote pan met water en een snufje zout aan de kook voor pasta.
  • Snij de knoflook en rode peper in dunne plakjes. En de tomaatjes in kwarten. 
  • Hak de peterseliesteeltjes in kleine stukjes en leg bij de knoflook en peper. 
  • Snijd de peterselieblaadjes in grove stukjes en houd apart.
  • Neem een grote koeken/hapjespan met deksel. Zet op het vuur en laat heet worden.
  • Doe 4 el olijfolie in de pan en doe er de knoflook, peterseliesteeltjes, rode peper, tomaatjes en lekker wat peper en zout. 
  • Goed blijven roeren en wanneer knoflook begint te kleuren voeg je de schelpjes en witte wijn toe. 
  • Roer zachtjes door en doe gelijk de deksel op de pan. Haal de deksel na 2minuten weer van de pan zodat je goed in de gaten kunt houden hoe de schelpjes open gaan en de wijn verdampt. 
  • Blijf de schelpjes voorzichtig door schudden tot de meeste schelpjes open zijn en de dichte ook geen aanstalten maken. Haal de nog gesloten schelpjes uit de pan en gooi deze weg. 
  • Giet de pasta af en meng samen met de peterselieblaadjes en lekkere scheut olijfolie door de saus. 
  • Verdeel de pasta over 2 boorden en verdeel de schelpjes en saus er ook over. 
  • Zelf serveer ik op de foto nog een stukje gestoomde zalmfilet bij de pasta. Dit is niet noodzakelijk maar wel lekker :)
....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten