dinsdag 9 juni 2015

Dipje deel 2

Vandaag deel 2 van de reeks Dipje!? Begin februari schreef ik deel 1 en nu is het tijd voor een toevoeging aan de reeks en een kleine update en variatie van de eerdere recepten. Ook deze dipjes kosten weinig tijd om klaar te maken. Daarnaast zijn ze, mocht je wat overhouden, ook heerlijk om als lunch mee te nemen.


Rucola,  zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas

  • 1 zak Rucola
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes
  • 1 stuk Parmezaanse kaas of Grana padano (ongeveer 200gr)

Aan de slag:

  • Snij de kaas in grove stukken en doe dit in de keukenmachine. 
  • Voeg de zongedroogde tomaatjes incl. de helft van de olie uit het potje toe aan de kaas
  • Maal de kaas en tomaatjes tot het de structuur van grove tapenade heeft
  • Voeg vervolgens de zak rucola toe en zet keukenmachine weer aan en maal tot alle rucola fijn gemalen is.

Hummus

  • 400-500 gr Kikkererwten (uitgelekt)
  • 100 gr Tahin sesampasta
  • 2 teentje Knoflook
  • 3 el fijngesneden Peterselie
Aan de slag:
  • In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. .
  • Meng de kikkererwten samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een fijne massa. 
  • Mocht het mengel iets te droog zijn en daardoor niet goed malen kun je eenvoudig 2 of 3 el water toevoegen tot het wel goed mengt.

Citroen, feta en roomkaas

  • 200 gr Zuivelspread bieslook/kruiden light
  • 150 gr Feta kaas
  • Schil van 1 citroen 
  • 2-3el citroensap
  • 1 teen knoflook
  • Halve rode peper heel fijn gesneden 
Aan de slag:
  • Doe de zuivelspread, feta kaas en citroensap in keukenmachine of hakmolentje en maal fijn. 
  • Wanneer alles fijn gemalen en goed gemengd is, voeg je de knoflook, rode peper en citroenschil toe. Zet de keukenmachine/hakmolentje aan en maal alles goed door elkaar. 
.....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen