maandag 15 juni 2015

Easy Stir Fry

Read, set... GO! Vandaag een heel snel recept voor een voedzaam en heerlijk roerbak gerecht. Dit recept zit vol met groenten en heeft door de Hoisin saus een Chinees tintje gekregen. Het recept heeft iets weg van een risotto maar dan met iets meer een bite door de rijst. Zelf had ik gerookte kip in huis maar je kunt het gerecht ook prima combineren met eendenborstfilet of rundvlees.



Ingrediënten voor 2 personen :
  • 100 gr. Zilvervliesrijst, ongekookt
  • 250 gr. Champignons
  • 1 Aubergine
  • 1 Prei
  • 100 gr. Gerookte Kipfilet
  • 2el Hoisin saus

Aan de slag:
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snij vervolgens de aubergine en champignons in blokjes en de prei in dunne ringetjes.
  • Verhit 1 el (wok)olie in een hapjespan en voeg als eerste de aubergine toe en bak 5 minuten rond om aan.
  • Voeg vervolgens de prei en champignon toe aan de pan en roerbak tot alles gaar is.
  • Zet het vuur laag en voeg de Hoisinsaus toe en roer goed door de groenten. 
  • Giet de rijst af en meng ook door de groenten. 
  • Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
  • Verdeel de stirfry over 2 borden en top af met de gerookte kip.

.....Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen