Pagina's

vrijdag 12 juni 2015

Zomersalade met watermeloen, feta en pitachips

Ook vandaag is weer een prachtige vrijdag met volgens het KNMI voor het zuiden een donderend eind. En wat is er nu lekkerder dan een frisse salade en een glaasje rosé in het zonnetje. Denk eens aan een lekkere salade met watermeloen, feta, olijfjes op een bedje van rucola. Klinkt lekker toch?!

De combinatie van watermeloen en fetakaas vinden wij thuis echt heerlijk. Deze ingrediënten vullen elkaar aan en versterken elkaars pluspunten. De lekkere frisse en licht zoete smaak van de watermeloen in combinatie met de hartige en zoute smaak van de Fetakaas, Jammie! Net zoals chocolade met een snufje zout of aardbeien met balsamicoazijn. Misschien niet het meest voor de hand liggend maar oh zo lekker.


Ingrediënten 
  • 1/3 Watermeloen
  • 1 zak Rucola
  • 20 zwarte olijven
  • 75-100 gr Feta Kaas
  • 3 Pita broodjes
  • Olijfolie
  • Balsamico glazuur

Aan de slag:
  • Verwarm de oven op 200°C. 
  • Snij de pita broodjes in vieren en snij ze open. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Hussel goed door elkaar en bak in de oven voor 15 minuten tot de pitachips goudbruin en krokant zijn.
  • Snij de watermeloen en Fetakaas in blokjes, en halveer de olijven.
  • Verdeel de rucola over een schaal en besprenkel met olijfolie. 
  • Vervolgens de watermeloen, Fetakaas en olijven over de rucola verdelen en versieren met balsamicoazijn.
  • Beetje peper en zout voor de smaak en verdeel de Pitachips rond om de salade. 

Lekker met een Hamburger of worstje van de BBQ.

....Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten