maandag 4 mei 2015

Asperges met verse pasta en zalm

Vorige week deelde ik het eerste witte goud recept van het seizoen al met jullie. Vandaag nummer 2! Een recept waarin de asperges gecombineerd worden met pasta, misschien heb je nog nooit van deze combinatie gehoord maar echt het smaakt heerlijk!

Naast dat variatie in wat je eet belangrijk is voor de voedingsstoffen die je binnenkrijgt heb je natuurlijk ook geen zin om elke keer hetzelfde te eten. Iedereen heeft wel ingrediënten die hij of zijn gewoon lekkerder vindt dan andere, ik ook. Maar de uitdaging die ik mijzelf altijd meegeef is om deze producten steeds op een andere manier te bereiden. En natuurlijk herhaal ik ook recepten maar zeker niet wekelijks. 


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 500 gr Witte Asperges, geschild
  • 200-250 gr Verse Zalmfilet
  • 100 gr Verse Pasta
  • 60 gr Zuivelspread light
  • 2 el Bieslook, fijngesneden
  • 1 el Citroenrasp
  • 2 el Citroensap 
  • Peper en Zout

Aan de slag:
  • Kook de asperges volgens de aanwijzingen uit mijn recept : Asperges à la Kyra
  • Breng in de tussentijd een pan met ruim water aan de kook voor de pasta, deze hoeft maar 4 minuten te koken en kun je dus op het laatste moment in de pan doen.
  • Verhit een koekenpan en smeer de zalm in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pan in 5 minuten roze en keer de filets halverwege om. 
  • Meng in een kommetje de zuivelspread, bieslook en citroen rasp en sap samen met wat peper en zout goed door elkaar. 
  • Wanneer de pasta klaar is, giet deze dan af en plaats de pasta terug in de pan. Meng het zuivelspread-citroen mengsel en door hen.
  • Verdeel de asperges over de 2 borden en leg hierop de pasta. Als laatste leg je de zalm op de pasta en nog een beetje peper en zout en je bent klaar. 


.....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen