donderdag 14 mei 2015

Lunch variatie deel 2 - Salade met gerookte makreel

Vandaag deel 2 van mijn lunch recepten, een makkelijke salade die je ook nog als diner op tafel kan zetten. Zoals eerder verteld is variatie in wat je een belangrijk. Helaas zijn er ook steeds meer mensen die bepaalde ingrediƫnten niet lusten. Daardoor wordt variƫren bij het avondeten soms beperkt. Ideaal is het dan om je ontbijt en lunch hiervoor te gebruiken en zo je lichaam elke dag te verrassen.

Het recept van vandaag is voor een lekker salade met gerookte makreel. Mocht je nu niet houden van makreel kun je ook voor een andere vissoort gaan. En mocht je ook al is het qua gezonden vetten echt een mooie aanvulling op je eetpatroon, toch niet van vis houden. Kun je de makreel ook prima vervangen door bijvoorbeeld gerookte kip of een lekkere kaasje.


Wat heb je nodig voor 2 personen:
  • Lekkere grote hoeveelheid sla
  • 1 gerookte Makreel, heel of als je kan vinden al gefileerd 
  • 2 kleine Sjalotjes
  • 20 Cherry tomaatjes
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Citroensal
  • 1 tl Mosterd
  • Peper en Zout

Aan de slag:
  • Begin met de dressing, meng hiervoor de olijfolie, citroensap, mosterd met een beetje peper en zout goed door elkaar. 
  • Was vervolgens de sla en pluk deze in kleine stukjes. Doe de sla in een grote mengkom of schaal en verdeel 2/3 van de dressing over de salade en hussel goed door elkaar.
  • Was en halveer de cherry tomaatjes en snipper de sjalotjes. 
  • Fileer indien nodig de makreel. Het makkelijkste gaat dit door de vis over de ruggenraad open te snijden en met een lepel voorzichtig de filet los te halen. Verwijder vervolgens het vel en eventueel meegekomen graadjes. 
  • Verdeel nu de sla over 2 borden en en top met de tomaatjes, sjalotjes en 1 filet van de makreel. 
  • Besprenkel nu de achtergehouden dressing over de salade. Nog een beetje peper en zout voor de smaak en smullen

......Eet Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen