Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 80 gr Bulgur
- 1 Aubergine
- 1 grote Rode ui
- 1.5 el Ras el hanout
- 350-400gr Kippendijtjes (4 st)
- Olijfolie
- Peper en Zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pak de kippendijtjes en smeer deze aan beide kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Leg ze vervolgens in een ovenschaal en zet in de warme oven en bak in 50-60 minuten gaar en krokant.
- Snij nu de rode ui in halve ringen en de aubergine in kleine blokjes. Het in blokjes snijden gaat heel makkelijk als je de aubergine eerst in plakken snijdt en vervolgens de plakken in blokjes snijdt.
- Verhit 2 el olijfolie in een wok of hapjespan. Wanneer de pan heet is voeg dan als eerste de aubergine blokjes toe en bak deze tot ze licht gekleurd zijn. Voeg vervolgens de fijn gesneden ui en Ras el Hanout toe en meng goed door elkaar.
- Bak alles tot de ui zacht wordt (min. 10 min) en voeg dan 2 el water toe, zet vuur laag en laat rustig door garen.
- Kook vervolgens water in een waterkoker. Meng de bulgur in een kom met 2 keer zoveel kokend water. Roer even door en laat 10 min. afgedekt staan.
- Wanneer de 10 minuten voorbij zijn giet de bulgur af door een zeef en schut/roer het teveel aan water er uit.
- Voeg de bulgur toe aan de aubergine en ui en meng goed door elkaar.
- Verdeel vervolgens over 2 borden en top af met de kippendijtjes.
- Nog een beetje peper, zout en olijfolie eroverheen voor de gezelligheid en …
…..Eet Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten