vrijdag 22 mei 2015

Pitapizza

Ja ja het is weer vrijdag, en het weekend staat voor de deur. Vandaar vandaag een makkelijk recept voor Pitapizza. Dit zijn pitabroodje getransformeerd in kleine pizzatjes die je snel en simpel kan maken en daarnaast kan beleggen met alles waar je zin in hebt. Ook zijn ze heerlijk bij een uitgebreide borrel of als hapje wanneer je visite over de vloer hebt. Geniet van jullie weekend!



Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 2 grote Pitabroodjes
  • 4 tl Groene Pesto
  • 100 gr Zachte Geitenkaas
  • 70 gr Gerookte Kipfilet, in fijne plakjes
  • 5 cocktailtomaatjes, in plakjes
  • Basilicum
  • Peper en Zout 

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snij de pitabroodjes open. Zelf stop ik altijd eerste heel even in de broodrooster, door de warme zetten ze iets op en kun je ze makkelijker doormidden snijden. 
  • Bestrijk elk pitabroodjes met 1 tl pesto, verdeel vervolgens de gerookte kipfilet, geitenkaas en tomaat over de broodjes. Breng op smaak met een beetje peper en zout. 
  • Leg de pitapizza op een rooster en plaats in de oven. Bak de Pitapizza voor 9 minuten en daarna nog voor 4min onder de grill* tot dat de geitenkaas gesmolten is. 
  • Haal de pitapizza uit de oven en versnipper de basilicum er overheen.  
  • Serveer met een lekker frisse salade en smullen maar!
....Eet smakelijk!


* Mocht je geen oven met grill functie hebben verleng de baktijd in de oven dan tot 15 minuten, maar houdt je pitapizza wel in de gaten zodat ze niet verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen