maandag 18 mei 2015

Homemade Burgers

Soms heb je van de dagen dat je gewoon trek hebt in een sappige burger :) Afgelopen zaterdag was bij mij z'n dag vandaar dat ik zelf aan de slag ben gedaan. Dit omdat ik zelfgemaakte hamburger toch altijd lekkerder vind dat de kant en klare versies die je kunt kopen. En het kost max. 5 minuten extra in de bereiding maar is zeker elke minuut waard.



Ingrediƫnten voor 2 burgers:
  • 300 gr Ovenfrietjes
  • 250 gr Extra mager rundergehakt
  • 1 Sjalotje
  • 4 Zongedroogde tomaatjes
  • 1 el Kappertjes
  • 2 Witte Bolletjes
  • 1 Tomaat
  • 1 handje Sla

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor en bak de frietjes in 20-25 minuten krokant. 
  • Snij de zongedroogde tomaatjes en sjalotje fijn en meng dit samen met de kappertjes door het rundergehakt. 
  • Verdeel het rundergehakt in 2 gelijke porties en vorm hamburgers. Verhit een grillpan of gooi de BBQ aan de bak de burgers aan beide kanten gaar.
  • Snij de tomaat en sla zodat het makkelijk op het broodje blijft liggen.
  • Pak vervolgens de bolletjes en snij deze open. Wanneer je de burgers op de BBQ bakt leg je de boordjes even kort op het rooster zodat ze een krokant grilllaagje krijgen. Mocht je de burgers in de pan bakken leg de opengesneden boordjes dan even kort bij de frietjes in de oven. 
  • Wanneer alles klaar is kun je beginnen met een bouwen van de burger. 
  • Beleg de onderkant met de tomaat en wat sla. De bovenkant kun je bijvoorbeeld besmeren met een beetje aioli of ketchup. Leg vervolgens de burger op je broodje.
  • Verdeel de frietjes over je 2 borden en smullen maar. 

.....Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen