dinsdag 19 mei 2015

Verse pasta met romige kip en courgette

Spaghetti of verse pasta blijft ook in de warmere maanden een favoriet van mij. Misschien met meer zo snel met een hele zware dikke saus maar juiste in combinatie met seizoensgroentes en/of iets lichters. Eerder deelde ik al mijn recept voor witte asperges met verse pasta en zalm en vandaag vervolg ik de lente variaties met een recept voor verse pasta met romige kip en courgette.


Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 150 gr. Verse Pasta
  • 300 gr. Kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 Courgette, ook in blokjes gesneden
  • 4 el Zuiverspread Light
  • 1 el Citroensap
  • 1 el fijngesneden Bieslook
  • Verse Basilicum
  • Peper en zout

Aan de slag:
  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met snufje zout aan de kook.
  • Verhit  in een hapjespan 1 el olijfolie en bakken van de kipfilet rond om aan, voeg na 5 minuten de courgette toe en bak deze ook mee.
  • Kook nu de pasta. Meestal heeft verse pasta maar 3-4 minuten nodig, dus houdt hier rekening mee en kook de pasta dus pas als de kip gaar is. 
  • Terwijl de pasta kookt voeg je de zuivelspread, citroensap, bieslook en peper en zout toe aan de hapjespan en meng goed door elkaar. Draai nu het vuur laag.
  • Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Besprenkel met klein beetje olie en verdeel over 2 borden. 
  • Verdeel vervolgens de kip met courgette over de pasta en verscheur de basilicumblaadjes over beide borden. 
  • Nog een beetje peper en zout en aan tafel!

....Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen