Pagina's

woensdag 6 mei 2015

BBQ recepten - deel 2: de bijgerechten

Ook al trekt er op dit moment een hevige regenbui voorbij en denk je nu waarschijnlijk niet 1,2,3 aan Barbecueën. Er komt na regen altijd wel een keer zonneschijn vandaar vandaag deel 2 van mijn BBQ recepten.  Vlees, Vis of Gevogelte zijn op zichzelf al lekker te maken met een beetje kruiden en aandacht. Maar een BBQ zonder een sausje, salade en aardappeltje is toch geen echte BBQ. In deze post vandaag deel ik 3 simpele recepten voor bijgerechten.


Krieltjes met knoflook en rozemarijn
Wat heb je nodig:
  • 300 gr Krieltjes
  • 4 tenen Knoflook, met schil
  • 1 takje Rozemarijn 
  • 2 el Olijfolie
  • Optioneel 2 takjes Thijm 
  • Aluminium bakje voor op de BBQ
Aan de slag:
  • Kook de Krieltjes in 12 minuten gaar. Giet ze af en halveer de grote exemplaren. 
  • Doe de krieltjes terug in de pan en doe de olijfolie erbij en roer goed door zodat alle krieltjes bedekt zijn met olie. Verdeel de krieltjes nu in het aluminium bakje.
  • Kneus de knoflooktenen licht met een mes en leg ze tussen de krieltjes.
  • Verdeel de kruiden over het bakje, dit zorgt ervoor dat tijdens het bakken de krieltjes een heerlijke smaak krijgen.
  • Zet de krieltjes op een hete BBQ en bak ze voor ongeveer 20 minuten krokant. Snij de knoflooktenen open en verdeel de knoflook teen over je krieltjes. 

Kleurrijke Avocado, tomaat en komkommer salade
Wat heb je nodig:
  • 1 Avocado
  • 2 Tomaten
  • 1 Komkommer
  • 4 Bosuitjes
  • 2 el Citroensap
  • Peper en Zout
Aan de slag:
  • Schil de komkommer en snij deze samen met de tomaten en avocado in blokjes en meng in een kom.
  • Snij de bosui in fijne plakjes en voeg toe aan de kom.
  • Besprenkel met de citroensap en breng op smaak met peper en zout. 
  • En meng nog eens goed door elkaar, dek of met vershoudfolie en zet even apart zodat de smaken goed mengen.

Kwark dipsausje
Wat heb je nodig:
  • 180 gr Magere Franse Kwark
  • 2 el Bieslook
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • Peper en zout
Om het sausje te maken meng je alle ingrendienten die hierboven staan door elkaar en geniet! 


.....Eet Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Lekker altijd al die bijgerechten. Ziet er lekker uit met die kwark erbij, ga deze zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen