dinsdag 1 september 2015

Visje op een bedje van groen

Zo het is al weer September! Een kleine 10 maanden geleden ben ik actief aan de slag gegaan met het delen van mijn recepten. Deze maand zal ik zoveel mogelijk recepten delen die terug gaan naar de basis. Het draait deze maand om recepten die vele van naam kennen maar eigenlijk weinig gemaakt worden. Denk hierbij aan recepten voor diverse soepen, ragout en stoofvlees. Vandaag eerst nog even een 10 minuten recept. Omdat koken natuurlijk wel snel en simpel moet blijven.


Ingrediƫnten voor 2 personen
  • 1 middelgrote Courgette
  • 1 rode punt Paprika
  • 3 bosuitjes
  • 200-250gr Pagasiusfilet (voor dit recept gebruikte in de reepjes peper & zout)
  • 2 el Wok/Olijfolie
  • 2 el Wok­saus (bijv. Gem­ber & knof­look smaak)

Aan de slag:
  • Was de courgette en paprika en snij beide in kleine blokjes. En snij vervolgens de bosui in dunne ringetjes. 
  • Neem een grote koekenpan en een kleiner formaat pan en verhit op middelhoog vuur en verwarm in beide 1 el wok/olijf olie. 
  • Voeg de courgette en paprika blokjes toe aan de grootste pan en bak voor 5 minuten en roer regelmatig zodat ze niet aanbakken. 
  • Voeg na de 5 minuten de bosui en woksaus toe aan de groente en meng goed door elkaar. Verwarm nog ongeveer 3 minuten.
  • In de tussentijd voeg je de vis toe aan de andere pan en bak deze rondom krokant en graag.
  • Wanneer de groente en vis gaar zijn verdeel het dan over 2 borden en breng op smaak met een beetje peper en zout. 
....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen