Pagina's

donderdag 27 augustus 2015

Caesar salade met krokante kip

Na een weekje afwezigheid - reden hiervoor volgt later:). Vandaag weer een recept voor een lekkere salade. Persoonlijk ben ik een grote fan van caesar salades, en dan liefst in combinatie met gebakken kip of zalm. Helaas is de originele caesardressing net als vele andere romige dressings voor mij toch echt iets te vet om elke dag te kunnen gebruiken. Vandaar dat ik in dit recept een eigen variant voor de dressing heb gemaakt en gebruik. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden

Mocht je zelf nog een romige dressing in de koelkast hebben staan kun je deze zelf ook al iets gezonder maken door de helft van de dressing te vervangen door magere yoghurt en een scheutje citroensap. Een simpele aanpassing, maar minder calorieën en net zo lekker.


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1 krop Romainesla
  • Ong. 300gr Kipfilet
  • 2 Tomaten, in plakjes
  • 2 Eieren
  • Parmezaanse kaas
  • 1 blikje Ansjovis
  • 1 el Citroensap
  • 50 gr. Sladressing op basis van yoghurt (optie)
  • 2 teentjes Knoflook
  • Peper en Zout

Aan de slag:
  • Breng in een pannetje een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de eieren voor 8 minuten.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 2 el olijfolie een koekenpan en bak vervolgens de kipfilet graag en krokant. 
  • Doe de yoghurtdressing samen met het halve bakje ansjovis, citroensap en de fijngesneden knoflookteentjes in een bakje en maal fijn met de staafmixer.
  • Was en droog de sla en scheur in grove stukken. Doe de sla in een grote kom en verdeel de dressing over de sla en hussel goed door elkaar. 
  • Pak 2 borden en verdeel de salade over de borden en leg hier vervolgens de tomaat en overgebleven ansjovisjes bovenop.
  • Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en top af met lekkere hoeveelheid geschaafde Parmezaanse kaas. Schil de eieren en leg deze op het bord. Je kunt er ook voor kiezen om de eieren in partjes te snijden en over de salade te verdelen.
  • Als laatste nog een beetje peper en zout en ....
....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten