dinsdag 18 augustus 2015

Aziatisch varkenshaasje op een bedje van groen

Vandaag weer even een simpel Aziatisch getint gerechtje. Voor dit recept worden de 5 spices en de hoi-sin saus weer eens uit de kast getrokken en snel gecombineerd met varkenshaas, groene groentes en krijgt het pit door een rood pepertje. Zelf houd ik van dit soort recepten omdat de smaken goed samen gaan, de bereiding vrij simpel is en boven al omdat ik dan weer met stokje kan eten J. Het eten met stokje heeft het positieve effect dat je rustiger eet en dit geeft je weer lang een verzadigd gevoel .   



Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 Varkenshaas (+/- 250gr)
  • 50 gr Glas Noedels (soe-oen ), bij grote eters 100 gr
  • 3 Bosuitjes
  • 100 gr Sojabonen, gekookt
  • ½ Komkommer
  • ½ Rode Peper
  • 1 el Hoi-sin saus
  • 2 el 5 Spices kruiden
  • Sojasaus

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Haal de varkenshaas uit de verpakking en snij deze over de lengte doormidden. Kruid beide haasjes met een dun laagje 5 spices kruiden.
  • Leg de haasjes in een oven schaal en plaats in de oven. Bak voor ongeveer 15-20 minuten rosé.
  • Snij de komkommer in dunne reepjes, beste manier om dit te doen is om de komkommer eerst in lange plakken te snijden en vervolgens in reepjes.
  • Snij gelijk ook de bosui en rode peper in dunne ringetjes. En leg deze even apart.
  • Kook voor 50gr noedels 1lt water in een waterkoker, doe het water en noedels in een kom en laat 4 minuten wellen.
  • Wanneer de noedels klaar zijn, giet deze dan af met behulp van een vergiet en spoel af onder koude kraan, laat goed uitlekken en doe de noedels vervolgens in een mengkom.
  • Meng de hoi-sin saus door de noedels en verdeel over 2 kommetjes. Verdeel hier de komkommer, bosui, sojabonen en rode peper over.
  • Haal de varkenshaas uit de oven en snijd de haasjes in plakjes en leg deze boven op de groentes.
  • Besprenkel met sojasaus en….

….Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen