dinsdag 4 augustus 2015

Pasta salade

Vandaag variatie nummer 2 voor een heerlijke en snelle pastasalade. Voordeel van een pasta salade is dat je deze gemakkelijk van te voren kan maken en in de koelkast kan bewaren. Dus ideaal al je eters krijgt of een feestje op de agenda hebt staan. Daarnaast vind ik dat een pasta salade alleen maak lekkerder wordt van smaak wanneer je hem 1 of 2 dagen in de koelkast bewaard. Prima dus mocht restjes overhouden en makkelijk om mee te nemen o.a. naar kantoor als lunch.


Ingrediƫnten voor een grote salade:
  • 2 middelgrote Courgette
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Gele Paprika
  • 1 Zakje Gevulde Tortellini 
  • 4 el Yoghurt
  • 1 el Mosterd
  • 1 tl geroosterde Paprikapoeder
  • Peper en Zout

Aan de slag:
  • Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de courgette en beide paprika's in kleine blokjes en voeg deze wanneer er nog 2 - 1,5 minuut op de kookwekker staat toe aan de pan met tortellini. 
  • Meng in een apart schaaltje de yoghurt, mosterd, paprikapoeder goed door elkaar en zet opzij. 
  • Wanneer de pasta en groenten klaar zijn giet deze dan af en doe vervolgens in een grote schaal. 
  • Laat iets afkoelen en meng vervolgens het yoghurtsausje door de pasta en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer op een bedje van veldsla of gewoon zo. 
....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen