donderdag 6 augustus 2015

Turksbrood met veldsla en shoarmareepjes.

Goede morgen!! Donderdag, de week is weer door midden en het weekend komt steeds dichterbij! Jullie kennen het waarschijnlijk ook wel, geen tijd 's avonds maar toch zin in wat lekkers?! Er zijn van die avonden dat een snelle salade of een gebakken ei op brood qua tijd prima zouden passen maar je toch zin hebt in heel wat anders. Vandaag en morgen deel ik daarom ook 2 recepten met jullie die je binnen 10 minuten op tafel hebt staan.

Vandaar recept nummer 1: Turksbrood met veldsla en shoarmareepjes.


IngrediĆ«nten voor 4 personen: 
  • 1 Turksbrood
  • 1 zak Veldsla
  • 500 gr Shoarmavlees of Runderreepjes
  • 100 gr Magere Kwark
  • 2 teentjes Knoflook, uit geperst
  • 1 Rode Ui, in fijne halve ringen gesneden 
  • 1/2 Komkommer

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 C en bak het Turksebrood 8 minuten in de warme oven
Rasp de komkommer en meng in een schaaltje samen met de magere kwark, Rode ui en knoflook goed door elkaar en zet even apart.
Verhit een koekenpan met 1 el olijfolie en bak hierin de shoarmareepjes gaar.
Laat het turksbrood iets afkoelen en snij vervolgens in 4 stukken en snij deze open.
Verdeel 1 el van je kwark-komkommersaus over ieder kwart en verdeel hier vervolgens de veldsla en shoarmavlees over.
Als laatste nog een lekkere leppen van de saus en leg vervolgens de bovenkant op het broodje.

.....Eet Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen