Pagina's

donderdag 30 juli 2015

Zucchini salade

Wat is de tijd toch snel gegaan, dit is alweer blogpost nummer 100!! Vandaag 2 recepten voor 2 makkelijke en lekkere salades met als hoofdingrediënt: Courgette. Deze recepten zijn geïnspireerd op onze vakantie in Italië. De salades zijn snel te maken en mocht de zon deze zomer nog gaan schijnen ideaal voor bij de BBQ of een Picknick.  


Courgette Carpaccio
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1 Courgette
  • Parmezaanse kaas
  • Veldsla of Basilicum
  • Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • Peper en zout

Aan de slag:
  • Schaaf met een kaasschaal de courgette in lange plakken 
  • Verdeel deze vervolgens over een bord
  • Besprenkel met een lekkere olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout
  • Schaaf een lekkere hoeveelheid Parmezaanse kaas over het bord
  • En versier als laatste met een plukje veldsla of basilicum 
Serveer als bijgerecht bij een vlees of vis gerecht of als lichte lunch salade.


Zucchine flower salade
In Italië struikel je er bijna over maar helaas zijn ze in Nederland maar moeilijk te vinden:  courgettebloemen. Mocht je het geluk hebben ze toch te kunnen vinden hierbij een heerlijk recept voor deze mooie bloemetjes.

Ingrediënten
  • 2 courgette
  • 2 handjes Courgettebloemen
  • 100 gr Fetakaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag:
  • Was de courgette en snij de in dunne plakjes en verdeel over een ruime platte schaal of groot bord.
  • Verwijder het onderkantjes incl. stamper van de bloemen en scheur ze voorzichtig in grove stukken.
  • Verdeel over de courgette en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout
  • Verkruimel de Feta kaas over het bord en geniet!

.....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten