Pagina's

dinsdag 28 juli 2015

Gegrilde Pangasiusfilet met tuinerwtenpuree

Tuinerwtjes, kleine schattige groentes die niet alleen voedzaam zijn maar ook een heel leuk kleurtje geven aan je gerecht. Vandaag verwerk ik de erwtjes tot een lekkere puree gecombineerd met een gegrild stukje vis en plakjes krokant gebakken ham. Door de erwten heb je in dit gerecht geen aardappel of rijst nodig om toch een goed vullend gerecht op tafel te zetten. Dit is natuurlijk ideaal als je een lichte, gezonde en gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.



Ingrediƫnten voor 2 personen:
  • 2 Pangasiusfilets
  • 4 plakken Serranoham of Parmaham
  • 450 gr. Fijne Tuinerwten, diepvries
  • Kruidengemak Knoflook en Rode Peper
  • 50 gr Feta
  • Peper en Zout 

Aan de slag:
  • Doe de Tuinerwten direct vanuit de vriezer in een pan en verhit op middelhoog vuur. Water is niet nodig maar zorg wel dat je met grote regelmaat roert. 
  • Verhit ondertussen de grillpan en bak hierin de Serranoham of Parmaham krokant.
  • Wanneer de Tuinerwten warm en gaar zijn, doe je ze in de keukenmachine en maalt ze fijn. 
  • Doe de tuinerwtenpuree terug in de pan en voeg 1 tl kookgemak knoflook en rode peper toe en meng goed door de puree. Houdt de puree warm op laag vuur en roer af en toe. 
  • Dep de pangasiusfilet droog en smeer in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verhit de grillpan opnieuw en grill de Pangasiusfilet aan beide kanten gaar (2-3 minuten per kant)
  • Verkruimel de fetakaas over de tuinerwtenpuree en roer goed door elkaar.
  • Verdeel de puree over 2 borden en leg daar vervolgens de gegrilde vis en krokante ham op en maak af met een beetje peper. 
....Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten