Pagina's

zaterdag 11 juli 2015

Tagliata con rucola e grana

Zoals jullie misschien weleens is opgevallen heb ik een "kleine" voorliefde voor rood vlees. Ik noem het ook wel mijn bloedgroep dieet. Een paar dagen zonder en ik word vervelend enzo. Nu hebben volgens mij de meeste Italianen naast een liefde voor pasta en pizza ook de liefde voor veel rood vlees van huis uit meegekregen. De afgelopen week hebben wij al volop kunnen genieten van Bistecca alla Fiorentina en verschillende varianten van Tagliata.

Een groot verschil met Nederlandse restaurants is dat je hier in ItaliĆ« altijd als secondi alleen je vlees, vis of kip besteld en alle aanverwante artikelen zoals sla, groente en aardappel los erbij kan bestellen of niet natuurlijk.  Zo kun je optimaal genieten van wat jij wilt. Wat staat er voor mij zoal op het menu:

Om te beginnen: Bistecca alla Fiorentina


In Nederland beter bekend en te verkrijgen als T-Bone steak. Alleen staat het hier op de menukaart per kilo en wordt het vlees niet gewoon in pan maar liefst op open vuur bereidt. Vlees moet goed op kamertemperatuur zijn en bakken begint rondom op de vetkanten. Daarna de boven en onderkant en op het laatste lekkere scheut olijfolie dn natuurlijk peper en zout. 

En dan nu mij favoriet met recept: Tagliata con rucola e grana


Echt makkelijker kan je het niet bedenken maar het is zo lekker.
Wat het je nodig voor 2 personen :
  • 2 st. biefstuk, goede kwaliteit en liefst iets aan de platte kant dan van die bolle stukjes.
  • 2 rijpe Tomaten
  • 1 zakje Rucola
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag :
  • Verhit een grillpan of BBQ en zorg dat deze goed heet is voor je het vlees erop legt.
  • Snij de tomaten in blokjes en zet apart.
  • Dep de biefstuk droog en kruid met peper. 
  • Gebruik je de grillpan besmeer jebiefstuk dan met een drupje olijfolie en gebruik je de BBQ vet dan het rooster in.
  • Bak de biefstuk 3-5 minuten mooi roze en keer halverwege. Haal vervolgens uit de pan en laat even rusten.
  • Verdeel de rucola over je borden. Snij de biefstuk in plakken en verdeel over rucola.
  • Top af met de tomaat en besprenkel met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Schaaf als laatste een beetje parmezaanse kaas over het bord.
  • Serveer met gebakken aardappeltje of frietjes


....Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten